Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Beschrijving

Deze massage is echt bedoeld om het lichaam en de geest volledig te ontspannen. Een ontspanningsmassage stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af, verbetert je immuunsysteem en zorgt voor een vermindering van stress/spanning. Ook als u last heeft van pijnlijke/gespannen spieren is een ontspanningsmassage geschikt. Deze massage kan gegeven worden als algehele lichaamsmassage (achterkant lichaam), maar het is ook mogelijk om één bepaalde regio intensief te behandelen. Voorafgaand aan de massage zal ik met u bespreken wat u precies wilt en hoe de massage ingedeeld wordt. Als u last heeft van stress of wat minder lekker in uw vel zit en even tot rust wilt komen, is deze massage een echte aanrader.

Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage zit hem in de intensiteit van de grepen die uitgevoerd worden. Bij een sportmassage worden de grepen sneller en, afhankelijk van de klacht, oppervlakkiger of juist intensiever uitgevoerd. Daarnaast worden bepaalde pijnlijke gebieden extra behandeld. Bij een ontspanningsmassage zijn de grepen intensief en langzaam. Het lichaam komt in een ontspannen modus.

Deze massage wordt op de volgende manier gegeven.
– Sederende tafelmassage: hierbij worden de gewenste gebieden liggend (of zittend) of de massagetafel gemasseerd met gebruik van olie, waarbij de ontblote lichaamsdelen die niet worden gemasseerd worden afgedekt met een handdoek. Deze massage wordt gegeven voor 30 of 60 min.

Wist je dat….
een massage zorgt voor een geluksgevoel? Door een massage wordt het hormoon endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stoffen zorgen ervoor dat stress geremd wordt en verhogen daardoor je geluksgevoel. Dat voelt niet alleen vanbinnen maar straal je ook naar buiten toe!