Sport-Ontspanningsmassage

Sport-Ontspanningsmassage

Beschrijving

Deze massage stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af, zorgt ervoor dat je spieren in een goede conditie blijven, verbetert je immuunsysteem en zorgt voor een vermindering van stress/spanning.

Deze massage kan gegeven worden als algehele lichaamsmassage (achterkant lichaam), maar het is ook mogelijk om één bepaalde regio intensief te behandelen. Voorafgaand aan de massage zal ik met u bespreken wat u precies wilt (een stevige of zachte massage) en hoe de massage wordt ingedeeld. Ik combineer verschillende technieken en kom zo tot een complete massage. Denk hierbij aan strijkingen, knedingen en het losmaken van triggerpoints via fricties.

Deze massage wordt op de volgende manier gegeven.
– Sederende tafelmassage: hierbij worden de gewenste gebieden liggend (of zittend) op de massagetafel gemasseerd met gebruik van olie, waarbij de lichaamsdelen die niet worden gemasseerd, worden afgedekt met een handdoek. Deze massage wordt gegeven voor 30, 45 of 60 min.

Wist je dat…
je door regelmatige massages je je weerstand aanzienlijk kan verhogen? Massage verlaagt de productie van cortisol. Cortisol is een stresshormoon. Door deze te verlagen word je immuunsysteem actiever, waardoor je meer weerstand tegen ziektes opbouwt.

En wist je dat….
een massage zorgt voor een geluksgevoel? Door een massage wordt het hormoon endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stoffen zorgen ervoor dat stress geremd wordt en verhogen daardoor je geluksgevoel. Dat voelt niet alleen vanbinnen maar straal je ook naar buiten toe!